Zsákai

22 éve foglalkozik ital kis- és nagykereskedelemmel, raktárak, irodák és üzlethelyiségek bérbeadásával. Közel négyezer négyzetméteres, saját tulajdonú logisztikai és iroda komplexumuk üzemeltetése mellett alaptevékenységük, az ital kis- és nagykereskedelemi szegmens folyamatosan bővül.

A Zsákai Kft-nél az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését a különböző szállítóktól származó elavult informatikai „szigetrendszerek”, az ezekben tárolt adatok külső könyvelési rendszerben történő feldolgozása, és az ezekhez kapcsolódó naprakész vezetői szintű pénzügyi és logisztikai információk egyszerű előállíthatóságának igénye indokolta. Cél volt a közvetlen és automatikus adatszolgáltatás a bevezetendő ERP rendszerből a HEINEKEN Hungária Zrt. irányába, valamint a bizonylat szintű integráció és adatkapcsolat megvalósítása a PEPSI termékeket gyártó Fővárosi Ásványvíz- és Üdítőipari Zrt. rendszere felé. További elvárás volt a területi képviselők mindennapi munkáját támogató, irányító és ellenőrző mobil CRM rendszer bevezetése.

Az integrált rendszer kiválasztási szempontjai között szerepelt, hogy lehetőség szerint a fenti elvárásokat egyetlen informatikai szállító legyen képes teljesíteni – így esett a választás az FMCG iparág termelő és nagykereskedelmi szereplőinél is nagy tapasztalattal rendelkező R&R Software Zrt-re.

Az üzembeálló megoldásnak helyi informatikus támogatása nélkül, rövid határidővel, fix bevezetési költséggel, a külső könyvelő iroda számára távoli eléréssel: gyakorlatilag kulcsrakész megoldásként kellett üzembe állnia. További szempont volt az IT-re és infrastruktúrára vonatkozó beruházási költségek alacsonyan tartása, azaz olyan megoldás kiválasztása, amely a PC munkaállomások és szerverek vonatkozásában minimális követelményt támaszt. A rendszer bevezetéséhez az R&R Software Zrt. közreműködésével Európai Uniós pályázati forrásokat sikerült bevonni.

Az R&R Software Zrt. italnagykereskedelem-specifikus megoldásokat tartalmazó VERK/400 ERP és FusionR Sales App rendszerei megfelelő megoldást kínáltak a fenti igények kiszolgálására. A Zsákai Kft. alapvető üzleti folyamatainak leképezése a rendszer paraméterezésével, az egyedi igények pedig célirányos fejlesztésekkel valósultak meg. A szállított rendszer alapkiépítésben tartalmazta azokat a vezetői információs igényeket kiszolgáló riportokat, melyek naprakész adatokat biztosítanak a döntéshozóknak.

A rendszer felépítésének, vékony kliens technológiájának köszönhetően sem a végponti kliensek (asztali és hordozható PC-k) és nyomtatók, sem pedig ezek folyamatos karbantartása vonatkozásában nem rendelkezik speciális igényekkel, így az a Zsákai Kft. meglévő infrastruktúráján üzemeltethető.

A projekt rövid átfutási idővel valósult meg. A Zsákai Kft. üzleti igényeinek felmérése után, 2013.03.14-én indult, és 2013.08.01-én zárult le az éles indulással a cég normál működése mellett.

Related articles